laupäev, 1. detsember 2012

Saariselkä 2012

Paljudele teadaolevalt viibivad hetkel 2 Männikumäe liiget lumelaagris Saariselkäl. Saariselkä asub ligikaudu 1100 km kaugusel Helsingist ja siia sõitmine võttis aega kuskil 14 tundi(Helsingi - Saariselkä). Tänaseks on möödas juba nädal, mis on treenides möödunud üsna kiiresti. Trenni oleme teinud plaanipäraselt ja neljapäeval oli esimene aktiivne puhkus. Enamus käisid matkal, meie Joonasega kasutasime võimalust, et Saariselkäl asub ka mäesuusakeskus ja läksime mäele. Päeva mäel võib lugeda kordaläinuks, kui välja arvata Joonase rammukatsumine oksaga, mille ta selgelt kaotas. Täna oli esimene võistlus, siin karges pakases. Kui hommikune -18C tundus talutav, siis tagasiteele asudes auto termomeetrilt vastu vaatav - 27C seda enam polnud. Finiš-i järgselt tuli enamusel midagi ülesse soendada, kellel varbad, kellel sõrmed, kellel ... . Tähtede seis meid Joonasega paraku ei soosinud, ning mõlemad pidime tunnistama, et rajameister oli meist täna kavalam. Mõlemad läksime sama nö. petupunkti ohvriks. Kahju, sest täna jagati meeste põhiklassis WRE punkte ja nende lisa saab, praeguste plaanide kohaselt, ainult EMV-lt. Tunne rajal, arvestades suuskade libisemist ja et on hooaja algus, oli rahuldav. Soorituse endaga jäin rahule, viga tuli minimaalselt.  Jõudu tundus olevat, kuid hapnikust tuleb puudust. Teisisõnu, seis on täpselt selline, nagu ma arvasin seda olevat. Nüüd tuleb minna eesrindlikult vastu homsele pakasele.







P.S Maru rahulik peab olema.

2 kommentaari:

Kuno ütles ...

Priidu tavaraja kaotus oli täitsa OK.
Kas uue Emit Tag-ga on märgete tegemine nüüd selge ja sujuv?

Meil kodus on ka normaalne lumi maas, kuigi nädala algul sai veel musta jääga rulli sõidetud.

Kulno on jälle fantastiliselt toimetanud ja valmistanud Ohepalu kaardile ette radade võrgustiku. Mingi hetk sõidame selle saaniga sisse. Annan teada. Neeruti võrk pidi olema veel pooleli...

Priit ütles ...

Uus Emit Tag-i süsteem on mulle isiklikult küll meelt mööda. Punktides seisatama ei pea, kui selleks vajadust ei ole, kuid samas tuleb veenduda, et punane tuluke(mida on hästi märgata) hakkas vilkuma ja märge siiski toimus.